• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 250 gramų kiaulės faršo
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
  • 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo (grybų skonio)
  • 3 vienetai pievagrybių (didieji)
  • 300 gramų kiaulės šoninės
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • šiek tiek prieskonių (kiaulienai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaulienos šoninę supjaustome gabalais, maždaug 5cm x 5cm. Pabarstome kiaulienos prieskoniais ir marinuojame mažiausiai per naktį.
    Ruošiame suktinukų įdarą.
    Pakepiname smulkiai supjaustytus pievagrybius su svogūnais, atvėsiname ir dedame į faršą. Įmušame kiaušinį, beriame džiūvėsėlius, druską, pipirus ir gerai išminkome. Įdarui iš šio faršo paruošiame piršto dydžio volelius.
    Į šoninės gabalėlį vyniojame faršo "pirštelį" ir sutvirtiname dviem mediniais smeigtukais. Sudedame į karščiui atsparų indą ir pašauname į gerai įkaitintą orkaitę maždaug 40 min. Priklausomai nuo orkaitės kaitrumo kepti turi tol, kol gražiai apskrunda.
    Patiekalas labai sotus, todėl garnyrui rinktis geriau kuo lengvesnius produktus - garuose virtus ryžius bei daržoves.

Autorius: Lijana

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 250 gramų kiaulės faršo
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
  • 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo (grybų skonio)
  • 3 vienetai pievagrybių (didieji)
  • 300 gramų kiaulės šoninės
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • šiek tiek prieskonių (kiaulienai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaulienos šoninę supjaustome gabalais, maždaug 5cm x 5cm. Pabarstome kiaulienos prieskoniais ir marinuojame mažiausiai per naktį.
    Ruošiame suktinukų įdarą.
    Pakepiname smulkiai supjaustytus pievagrybius su svogūnais, atvėsiname ir dedame į faršą. Įmušame kiaušinį, beriame džiūvėsėlius, druską, pipirus ir gerai išminkome. Įdarui iš šio faršo paruošiame piršto dydžio volelius.
    Į šoninės gabalėlį vyniojame faršo "pirštelį" ir sutvirtiname dviem mediniais smeigtukais. Sudedame į karščiui atsparų indą ir pašauname į gerai įkaitintą orkaitę maždaug 40 min. Priklausomai nuo orkaitės kaitrumo kepti turi tol, kol gražiai apskrunda.
    Patiekalas labai sotus, todėl garnyrui rinktis geriau kuo lengvesnius produktus - garuose virtus ryžius bei daržoves.

Autorius: Lijana

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų