• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus
  • 100 gramų lazdyno reišutų
  • 4 vienetai obuolių
  • 250 gramų džiūvesėlių
  • 80 gramų sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai razinų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Obuolius nuskusti, išimti viduriukus, supjaustyti riekelėmis. Užpilti 1 stiklinę vandens, pridėti 100 gramų cukraus, 1 šaukštą citrinos sulčių ir virti, kol obuoliai suminštės. Nukošti sirupą, obuolius sutrinti.
    Likusį cukrų sutrinti su 30 gramų sviesto, džiūvėsėliais, susmulkintais riešutais ir šaukštu citrinų sulčių į vientisą masę.
    Į pateptą sviestu kepimo formą keliais sluoksniais sudėti džiūvėsėlių masę, kaitaliojant su obuolių tyre; viršutinis sluoksnis turi būti džiūvėsėlių. Ant viršaus sutarkuoti arba išdėlioti plonomis riekelėmis supjaustytą likusį sviestą.
    15 minučių kepti 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
    Patiekiamas pabarstytas cukraus pudra, su pienišku kisieliumi.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų