INGREDIENTAI:
- 200 gramų cukraus
- 100 gramų lazdyno reišutų
- 4 vienetai obuolių
- 250 gramų džiūvesėlių
- 80 gramų sviesto
- 3 valgomieji šaukštai razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Obuolius nuskusti, išimti viduriukus, supjaustyti riekelėmis. Užpilti 1 stiklinę vandens, pridėti 100 gramų cukraus, 1 šaukštą citrinos sulčių ir virti, kol obuoliai suminštės. Nukošti sirupą, obuolius sutrinti.
Likusį cukrų sutrinti su 30 gramų sviesto, džiūvėsėliais, susmulkintais riešutais ir šaukštu citrinų sulčių į vientisą masę.
Į pateptą sviestu kepimo formą keliais sluoksniais sudėti džiūvėsėlių masę, kaitaliojant su obuolių tyre; viršutinis sluoksnis turi būti džiūvėsėlių. Ant viršaus sutarkuoti arba išdėlioti plonomis riekelėmis supjaustytą likusį sviestą.
15 minučių kepti 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Patiekiamas pabarstytas cukraus pudra, su pienišku kisieliumi.
REKLAMA