Tai ganėtinai sotus patiekalas. Vietoje ispaniškos chorizo dešros galima naudoti paprasčiausią rūkytą dešrą arba saliamį. Daržoves galima naudoti kokios patinka. Aš naudojau šaldytas iš pakelių, nes tuo metu neturėjau šviežių.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 300 gramų daržovių (naudojau šaldytų mišinį)
- 200 gramų krevečių
- 180 gramų ryžių
- 120 gramų rūkytos dešros (naudojau Chorizo)
- 1 vienetas raudonosios paprikos
- 1 skiltelė česnakų
- 1 valgomasis šaukštas maltos saldžiosios paprikos
- 1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustyti papriką juostelėmis. Dešrą smulkiais gabaliukais. Susmulkinti česnaką.
- Išvirti ryžius, pagal nurodymus ant pakuotės. Kai jie bus beveik išvirę - sudėti daržoves ir dar pavirti.
- Keptuvėje pakepti dešrą, paprikas, česnaką ir krevetes.
- Po to ryžius su daržovėmis sudėti į keptuvę su dešra, paprikomis, česnaku ir krevetėmis. Įdėti druskos, pipirų ir citrinos sulčių. Viską dar gerai pakepti.
REKLAMA