Labai sotus ir labai skanus.
INGREDIENTAI:
- 400 gramų vištos filė
- 1 vienetas baklažanų
- 1 vienetas saldžiosios paprikos
- 100 mililitrų daržovių sultinio
- 1 vienetas kiaušinių
- 30 gramų krakmolo
- 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai sojos padažo
- 3 skiltelės česnakų
- 2 arbatiniai šaukšteliai saldus aitrųjų paprikų padažas
- 1.5 arbatinio šaukštelio džiovintas čiobrelis
- 1 arbatinis šaukštelis rudojo cukraus
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinį išplakti su šaukštu aliejaus, čiobreliais, aitriųjų paprikų padažu, žiupsneliu druskos ir pipirų. Vištieną supjaustyti juostelėmis, apvolioti plakinyje ir palikti pasimarinuoti.
- Baklažanus ir paprikas supjaustyti šiaudeliais.
- Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus ir kepti paprikas kelias minutes jas pamaišant. Tada jas sudėti ant popierinio rankšluosčio.
- Baklažanus apvolioti krakmole ir berti į keptuvę. Įlieti dar šaukštą aliejaus ir pamaišant kepti kol baklažanai gražiai paruduos. Iškepus juos padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
- Likusį aliejų lieti į keptuvę ir kepti vištieną pamaišant apie 4-5 minutes. Pridėti susmulkintus česnakus, sojų padažą, sultinį ir cukrų. Kai užvirs, grąžinti į keptuvę paprikas ir baklažanus. Troškinti ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis. Patiekti su ryžiais.
REKLAMA