INGREDIENTAI:
- 250 gramų cukraus
- 3 vienetai kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 250 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
- 120 mililitrų pieno
- 200 mililitrų grietinėlės (plakimui)
- 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
- 1 stiklinė braškių
- šiek tiek druskos
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
Maišant mediniu šaukštu palaipsniui įmaišyti trynius, cukrų, aliejų, pieną ir miltus.
Tešlą supilti į skardą, dėti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol gražiai paruduos bei vidus bus gerai iškepęs.
Pyragą atvėsinti, o kol pyragas atvės, plakikliu išplakti grietinėlę.
Grietinėle aptepti atvėsusį pyragą ir papuošti braškėmis.
Skanaus.
Autorius: Justė ir Kamilė