• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
  • 120 mililitrų pieno
  • 200 mililitrų grietinėlės (plakimui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 stiklinė braškių
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
    Maišant mediniu šaukštu palaipsniui įmaišyti trynius, cukrų, aliejų, pieną ir miltus.
    Tešlą supilti į skardą, dėti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol gražiai paruduos bei vidus bus gerai iškepęs.
    Pyragą atvėsinti, o kol pyragas atvės, plakikliu išplakti grietinėlę.
    Grietinėle aptepti atvėsusį pyragą ir papuošti braškėmis.
    Skanaus.

Autorius: Justė ir Kamilė

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
  • 120 mililitrų pieno
  • 200 mililitrų grietinėlės (plakimui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 stiklinė braškių
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
    Maišant mediniu šaukštu palaipsniui įmaišyti trynius, cukrų, aliejų, pieną ir miltus.
    Tešlą supilti į skardą, dėti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol gražiai paruduos bei vidus bus gerai iškepęs.
    Pyragą atvėsinti, o kol pyragas atvės, plakikliu išplakti grietinėlę.
    Grietinėle aptepti atvėsusį pyragą ir papuošti braškėmis.
    Skanaus.

Autorius: Justė ir Kamilė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų