50 gramų pieniško šokolado (tirpintas vandens vonelėje)
3 arbatiniai šaukšteliai romo (arba citrinos sultys (pagal Jūsų skonį))
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
100 gramų serbentų (drebučiai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai dar reikės 2 lašų apelsinų aromato esencijos tešlai ir 200 g marcipanų masės įdarui. Sudėkite į dubenį margariną, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, krakmolą, miltus, kepimo miltelius, apelsinų esenciją, migdolus, pieną ir išmaišykite plakikliu. Tešlą padalykite pusiau ir į vieną dalį įmaišykite kakavos miltelius. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir per vidurį jį sulenkite taip, kad pasidarytų pertvara. Į vieną skardos pusę sukrėskite šviesiąją, į kitą – tamsiąją tešlos dalį (ne storesniais kaip 0,5 cm sluoksniais). Kepkite apie 10 min. iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ir atvėsinkite. Puse uogų drebučių aptepkite šviesiąją tešlos dalį ir palikite, kad apdžiūtų. Iš marcipanų masės, suminkytos su romu bei 100 g cukraus miltelių, iškočiokite šviesiosios tešlos papločio dydžio lakštą ir uždėkite ant drebučių. Marcipano sluoksnį aptepkite likusiais drebučiais ir ant viršaus uždėkite tamsiosios tešlos paplotį. Peiliu apipjaustykite kraštus. Kepinį supjaustykite 3x2 cm stačiakampiais. Išlydykite šokoladą ir juo tolygiai padenkite stačiakampius. Iš 50 g cukraus pudros ir šiek tiek citrinos sulčių paruoškite masę ir ir iš jos suformuokite baltus taškelius ir brūkšnelius ant pyragaičių. Palikite pyragaičius, kad viskas gerai sustingtų. Skanaus.
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus pudros
100 gramų cukraus
3 arbatiniai šaukšteliai kakavos
50 gramų krakmolo
125 gramai margarino
30 gramų migdolų (malti)
2 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
50 mililitrų pieno
50 gramų pieniško šokolado (tirpintas vandens vonelėje)
3 arbatiniai šaukšteliai romo (arba citrinos sultys (pagal Jūsų skonį))
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
100 gramų serbentų (drebučiai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai dar reikės 2 lašų apelsinų aromato esencijos tešlai ir 200 g marcipanų masės įdarui. Sudėkite į dubenį margariną, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, krakmolą, miltus, kepimo miltelius, apelsinų esenciją, migdolus, pieną ir išmaišykite plakikliu. Tešlą padalykite pusiau ir į vieną dalį įmaišykite kakavos miltelius. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir per vidurį jį sulenkite taip, kad pasidarytų pertvara. Į vieną skardos pusę sukrėskite šviesiąją, į kitą – tamsiąją tešlos dalį (ne storesniais kaip 0,5 cm sluoksniais). Kepkite apie 10 min. iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ir atvėsinkite. Puse uogų drebučių aptepkite šviesiąją tešlos dalį ir palikite, kad apdžiūtų. Iš marcipanų masės, suminkytos su romu bei 100 g cukraus miltelių, iškočiokite šviesiosios tešlos papločio dydžio lakštą ir uždėkite ant drebučių. Marcipano sluoksnį aptepkite likusiais drebučiais ir ant viršaus uždėkite tamsiosios tešlos paplotį. Peiliu apipjaustykite kraštus. Kepinį supjaustykite 3x2 cm stačiakampiais. Išlydykite šokoladą ir juo tolygiai padenkite stačiakampius. Iš 50 g cukraus pudros ir šiek tiek citrinos sulčių paruoškite masę ir ir iš jos suformuokite baltus taškelius ir brūkšnelius ant pyragaičių. Palikite pyragaičius, kad viskas gerai sustingtų. Skanaus.