Puode sumaišome vandenį, sviestą, cukrų bei druską ir pakaitiname virš mažos ugnies. Tada šaukštais beriame miltus ir maišant kaitiname apie 3 min. Išmaišius vientisą masę paliekame 5-10 min. atvėsti. Tuomet įmaišome po vieną kiaušinius. Ant aliejumi patepto sviestinio popieriaus lapelių suformuojame spurgeles. Suformuotas spurgeles (be popieriaus) dedame į įkaitintą aliejų ir verdame jame apie 3 min. Iškeptas spurgeles sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalai. Prieš patiekiant galima dar apibarstyti cukraus pudra. Skanaus.
Autorius: Nijolė
INGREDIENTAI:
10 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
135 gramai kvietinių miltų
250 mililitrų vandens
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus
90 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Puode sumaišome vandenį, sviestą, cukrų bei druską ir pakaitiname virš mažos ugnies. Tada šaukštais beriame miltus ir maišant kaitiname apie 3 min. Išmaišius vientisą masę paliekame 5-10 min. atvėsti. Tuomet įmaišome po vieną kiaušinius. Ant aliejumi patepto sviestinio popieriaus lapelių suformuojame spurgeles. Suformuotas spurgeles (be popieriaus) dedame į įkaitintą aliejų ir verdame jame apie 3 min. Iškeptas spurgeles sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalai. Prieš patiekiant galima dar apibarstyti cukraus pudra. Skanaus.