• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 10 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 135 gramai kvietinių miltų
  • 250 mililitrų vandens
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 90 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Puode sumaišome vandenį, sviestą, cukrų bei druską ir pakaitiname virš mažos ugnies.
    Tada šaukštais beriame miltus ir maišant kaitiname apie 3 min.
    Išmaišius vientisą masę paliekame 5-10 min. atvėsti.
    Tuomet įmaišome po vieną kiaušinius.
    Ant aliejumi patepto sviestinio popieriaus lapelių suformuojame spurgeles.
    Suformuotas spurgeles (be popieriaus) dedame į įkaitintą aliejų ir verdame jame apie 3 min.
    Iškeptas spurgeles sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalai.
    Prieš patiekiant galima dar apibarstyti cukraus pudra.
    Skanaus.

Autorius: Nijolė

INGREDIENTAI:

  • 10 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 135 gramai kvietinių miltų
  • 250 mililitrų vandens
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 90 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Puode sumaišome vandenį, sviestą, cukrų bei druską ir pakaitiname virš mažos ugnies.
    Tada šaukštais beriame miltus ir maišant kaitiname apie 3 min.
    Išmaišius vientisą masę paliekame 5-10 min. atvėsti.
    Tuomet įmaišome po vieną kiaušinius.
    Ant aliejumi patepto sviestinio popieriaus lapelių suformuojame spurgeles.
    Suformuotas spurgeles (be popieriaus) dedame į įkaitintą aliejų ir verdame jame apie 3 min.
    Iškeptas spurgeles sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalai.
    Prieš patiekiant galima dar apibarstyti cukraus pudra.
    Skanaus.

Autorius: Nijolė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų