• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė bazilikų (lapeliai)
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus ((nebūtina))
  • 8 vienetai kukurūzų (burbuolęs)
  • 1 stiklinė svogūnų (kapoti)
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus (nerafinuotas)
  • 0.5 stiklinės pieno (nenugriebtas)
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto (nesūdytas)
  • šiek tiek raudonųjų pipirų (grūsti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nupjaukite kukurūzų kruopas nuo burbuolių ir šiek tiek išspauskite sulčių ir burbuolių.
    Ištirpinkite puode sviestą, supilkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite virš vidutinės ugnies apie 8 min. kapotus svogūnus, kad jie taptų permatomi, bet neparuduotų.
    Tuomet sudėkite į puodą kukurūzus bei kukurūzų burbuolių sultis ir pakepinkite, nuolant maišydami, kol mišinys sutirštės.
    Supilkite 0,25 stiklinės pieno ir virkite, kol pienas susigers į kukurūzus bei svogūnus.
    Tuomet supilkite likusį pieną, sumažinkite ugnį ir virkite maišant apie 5 min. ar net daugiau, kol kukurūzai pasileis ir masė taps kreminės konsistensijos.
    Susmulkinkite bazilikų lapelius ir sudėkite juos bei cukrų, druską ir raudonuosius pipirus į išvirtą kukurūzų masę (jei masė bus ir taip saldi, cukraus galite nedėti).
    Iš viso gaunasi maždaug 4 porcijos.
    „Humita“ yra argentinietiškai paruoštas kukurūzų pudingas, kuris gali būti patiekiamas su mėsa ar pomidorai ar kartais net juo įdaromi pyragaičiai „Empanada“.
    Skanaus.

Autorius: Marija

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė bazilikų (lapeliai)
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus ((nebūtina))
  • 8 vienetai kukurūzų (burbuolęs)
  • 1 stiklinė svogūnų (kapoti)
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus (nerafinuotas)
  • 0.5 stiklinės pieno (nenugriebtas)
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto (nesūdytas)
  • šiek tiek raudonųjų pipirų (grūsti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nupjaukite kukurūzų kruopas nuo burbuolių ir šiek tiek išspauskite sulčių ir burbuolių.
    Ištirpinkite puode sviestą, supilkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite virš vidutinės ugnies apie 8 min. kapotus svogūnus, kad jie taptų permatomi, bet neparuduotų.
    Tuomet sudėkite į puodą kukurūzus bei kukurūzų burbuolių sultis ir pakepinkite, nuolant maišydami, kol mišinys sutirštės.
    Supilkite 0,25 stiklinės pieno ir virkite, kol pienas susigers į kukurūzus bei svogūnus.
    Tuomet supilkite likusį pieną, sumažinkite ugnį ir virkite maišant apie 5 min. ar net daugiau, kol kukurūzai pasileis ir masė taps kreminės konsistensijos.
    Susmulkinkite bazilikų lapelius ir sudėkite juos bei cukrų, druską ir raudonuosius pipirus į išvirtą kukurūzų masę (jei masė bus ir taip saldi, cukraus galite nedėti).
    Iš viso gaunasi maždaug 4 porcijos.
    „Humita“ yra argentinietiškai paruoštas kukurūzų pudingas, kuris gali būti patiekiamas su mėsa ar pomidorai ar kartais net juo įdaromi pyragaičiai „Empanada“.
    Skanaus.

Autorius: Marija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų