Padažai: Vyšnios šaldytos 150 g Cukrus 60 g Uogienių tirštiklis su pektinu 7-8 g Tamsus šokoladas 50 g Grietinėlė, 36% riebumo 15 g
Užverdame pieną su grietinėle, įberiame cukraus ir vanilės esencijos. Gerai išmaišome.
Pasiruošiame želatiną. Ją išmirkę šaltame vandenyje kaitiname, kol ištirps grūdeliai.
Įmaišome želatiną į karštą pieno ir grietinėlės mišinį, supilstome į mums patinkančius indus.
Šaldome šaldytuve apie 4 valandas arba paliekame nakčiai. Vyšnias sumaišome su cukrumi, paverdame ant nedidelės ugnies, kol ištirps cukrus ir tada supilame tirštiklį ir maišydami kaitiname apie 5 minutes. Atvėsiname.
Užverdame grietinėlę ir sumaišome su smulkintu šokoladu. Maišome, kol ištirps.
Pagamintą desertą įdedame į lėkštutę, prieš tai įmerkę indelį į šiltą vandenį, kad geriau išsiimtų.
Patiekiame su vyšnių uogiene arba šokolado padažu.
Skanaus.
Autorius: Karina
INGREDIENTAI:
5 valgomieji šaukštai cukraus
5 lašai vanilės (esensija)
250 mililitrų pieno (natūralus)
250 mililitrų grietinėlės (36%)
7 valgomieji šaukštai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Padažai: Vyšnios šaldytos 150 g Cukrus 60 g Uogienių tirštiklis su pektinu 7-8 g Tamsus šokoladas 50 g Grietinėlė, 36% riebumo 15 g
Užverdame pieną su grietinėle, įberiame cukraus ir vanilės esencijos. Gerai išmaišome.
Pasiruošiame želatiną. Ją išmirkę šaltame vandenyje kaitiname, kol ištirps grūdeliai.
Įmaišome želatiną į karštą pieno ir grietinėlės mišinį, supilstome į mums patinkančius indus.
Šaldome šaldytuve apie 4 valandas arba paliekame nakčiai. Vyšnias sumaišome su cukrumi, paverdame ant nedidelės ugnies, kol ištirps cukrus ir tada supilame tirštiklį ir maišydami kaitiname apie 5 minutes. Atvėsiname.
Užverdame grietinėlę ir sumaišome su smulkintu šokoladu. Maišome, kol ištirps.
Pagamintą desertą įdedame į lėkštutę, prieš tai įmerkę indelį į šiltą vandenį, kad geriau išsiimtų.
Patiekiame su vyšnių uogiene arba šokolado padažu.