Vaflius sutrinti į trupinius ir sumaišyti su šaukštu kakavos miltelių. Migdolus smulkiai sukapoti. Šokoladą gerai atšaldyti ir trintuvu ar rankomis susmulkinti. Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, užkaisti, įdėti papildomai sviesto bei supilti konjaką ir kaitinti, kol užvirs. Tada plona srovele supilti į smulkintą šokoladą ir gerai išmaišyti. Masę atvėsinti ir porai valandų pastatyti šaltai. Iš jos daryti nedidelius kamuolėlius ir trečdalį jų apvolioti kakavos milteliuose, o likusius-smulkintuose riešutuose.Taip pat galima apvolioti kokosų drožlėse. Baigtus gardumynus dar valandą palaikyti šaldytuve.
Autorius: RM
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
50 gramų migdolų
200 gramų grietinėlės (riebi)
2 valgomieji šaukštai grietinėlės (sausa)
200 gramų juodojo šokolado
60 gramų sviesto
1 valgomasis šaukštas konjako
50 gramų vaflių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vaflius sutrinti į trupinius ir sumaišyti su šaukštu kakavos miltelių. Migdolus smulkiai sukapoti. Šokoladą gerai atšaldyti ir trintuvu ar rankomis susmulkinti. Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, užkaisti, įdėti papildomai sviesto bei supilti konjaką ir kaitinti, kol užvirs. Tada plona srovele supilti į smulkintą šokoladą ir gerai išmaišyti. Masę atvėsinti ir porai valandų pastatyti šaltai. Iš jos daryti nedidelius kamuolėlius ir trečdalį jų apvolioti kakavos milteliuose, o likusius-smulkintuose riešutuose.Taip pat galima apvolioti kokosų drožlėse. Baigtus gardumynus dar valandą palaikyti šaldytuve.