• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
  • 50 gramų migdolų
  • 200 gramų grietinėlės (riebi)
  • 2 valgomieji šaukštai grietinėlės (sausa)
  • 200 gramų juodojo šokolado
  • 60 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas konjako
  • 50 gramų vaflių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vaflius sutrinti į trupinius ir sumaišyti su šaukštu kakavos miltelių. Migdolus smulkiai sukapoti. Šokoladą gerai atšaldyti ir trintuvu ar rankomis susmulkinti. Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, užkaisti, įdėti papildomai sviesto bei supilti konjaką ir kaitinti, kol užvirs. Tada plona srovele supilti į smulkintą šokoladą ir gerai išmaišyti. Masę atvėsinti ir porai valandų pastatyti šaltai. Iš jos daryti nedidelius kamuolėlius ir trečdalį jų apvolioti kakavos milteliuose, o likusius-smulkintuose riešutuose.Taip pat galima apvolioti kokosų drožlėse. Baigtus gardumynus dar valandą palaikyti šaldytuve.

Autorius: RM

INGREDIENTAI:

  • 3 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
  • 50 gramų migdolų
  • 200 gramų grietinėlės (riebi)
  • 2 valgomieji šaukštai grietinėlės (sausa)
  • 200 gramų juodojo šokolado
  • 60 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas konjako
  • 50 gramų vaflių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vaflius sutrinti į trupinius ir sumaišyti su šaukštu kakavos miltelių. Migdolus smulkiai sukapoti. Šokoladą gerai atšaldyti ir trintuvu ar rankomis susmulkinti. Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, užkaisti, įdėti papildomai sviesto bei supilti konjaką ir kaitinti, kol užvirs. Tada plona srovele supilti į smulkintą šokoladą ir gerai išmaišyti. Masę atvėsinti ir porai valandų pastatyti šaltai. Iš jos daryti nedidelius kamuolėlius ir trečdalį jų apvolioti kakavos milteliuose, o likusius-smulkintuose riešutuose.Taip pat galima apvolioti kokosų drožlėse. Baigtus gardumynus dar valandą palaikyti šaldytuve.

Autorius: RM

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų