Menkės mėsą susmulkinkite į gabaliukus. Dubenyje sumaišykite žuvį, susmulkintą svogūną, tarkuotą fermentinį sūrį, krakmolą ir prieskonius. Iš gauto mišinio suformuokite pirštelius, apvoliokite juos paeiliui miltuose, plaktame kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Kepkite pirštelius keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol piršteliai gražiai apskrus. Šie piršteliai puikiai tinka patiekti tiek šilti kaip pagrindinis patiekalas, tiek šalti kaip užkandis. Skanaus!
Autorius: Ernesta
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 valgomieji šaukštai krakmolo
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
400 gramų menkių
4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
80 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek baltųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Menkės mėsą susmulkinkite į gabaliukus. Dubenyje sumaišykite žuvį, susmulkintą svogūną, tarkuotą fermentinį sūrį, krakmolą ir prieskonius. Iš gauto mišinio suformuokite pirštelius, apvoliokite juos paeiliui miltuose, plaktame kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Kepkite pirštelius keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol piršteliai gražiai apskrus. Šie piršteliai puikiai tinka patiekti tiek šilti kaip pagrindinis patiekalas, tiek šalti kaip užkandis. Skanaus!