Avižiniai dribsniai sumalami į miltus. 75 g varškės sūrio sumaišoma su tirpintu sviestu, 1 kiaušinio tryniu, 50 g cukraus bei druska. Suberiami su kepimo milteliais sumaišyti malti avižiniai dribsniai ir išminkoma vientisa tešla. Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras. Moliūgas nulupamas ir supjaustomas mažais, tvarkingais kubeliais. Moliūgo kubeliai sumaišomi su džiovintų vaisių gabaliukais, imbieru bei cinamonu. Išplakami 2 kiaušiniai bei 1 kiaušinio baltymas, palaipsniui suberiama 90 g cukraus ir viskas gerai išplakama. Į kiaušinių masę sudedama 100 g tarkuoto varškės sūrio ir viskas gerai išmaišoma. Atšaldyta tešla išklojamas apvalios kepimo formos dugnas bei kraštai. Sudedama moliūgų masė ir ant viršaus užpilama kiaušinių bei sūrio masė. Kepama apie 30-40 minučių 185 laipsnių temperatūroje, kol pyragas gražiai paruduoja. Iškeptas pyragas paliekamas kepimo formoje atvėsti ir skanaujama. Skanaus
Autorius: Liepa
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas)
140 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas)
500 gramų moliūgų
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (baltymai)
1 vienetas kiaušinių (tryniai)
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
50 gramų sviesto (tirpintas)
3 gramai kepimo miltelių
110 gramų avižinių dribsnių
175 gramai varškės sūrio (15-18% riebumo)
100 gramų vaisių (džiovinti, cukruoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Avižiniai dribsniai sumalami į miltus. 75 g varškės sūrio sumaišoma su tirpintu sviestu, 1 kiaušinio tryniu, 50 g cukraus bei druska. Suberiami su kepimo milteliais sumaišyti malti avižiniai dribsniai ir išminkoma vientisa tešla. Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras. Moliūgas nulupamas ir supjaustomas mažais, tvarkingais kubeliais. Moliūgo kubeliai sumaišomi su džiovintų vaisių gabaliukais, imbieru bei cinamonu. Išplakami 2 kiaušiniai bei 1 kiaušinio baltymas, palaipsniui suberiama 90 g cukraus ir viskas gerai išplakama. Į kiaušinių masę sudedama 100 g tarkuoto varškės sūrio ir viskas gerai išmaišoma. Atšaldyta tešla išklojamas apvalios kepimo formos dugnas bei kraštai. Sudedama moliūgų masė ir ant viršaus užpilama kiaušinių bei sūrio masė. Kepama apie 30-40 minučių 185 laipsnių temperatūroje, kol pyragas gražiai paruduoja. Iškeptas pyragas paliekamas kepimo formoje atvėsti ir skanaujama. Skanaus