• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas)
  • 140 gramų cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas)
  • 500 gramų moliūgų
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymai)
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 50 gramų sviesto (tirpintas)
  • 3 gramai kepimo miltelių
  • 110 gramų avižinių dribsnių
  • 175 gramai varškės sūrio (15-18% riebumo)
  • 100 gramų vaisių (džiovinti, cukruoti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Avižiniai dribsniai sumalami į miltus.
    75 g varškės sūrio sumaišoma su tirpintu sviestu, 1 kiaušinio tryniu, 50 g cukraus bei druska.
    Suberiami su kepimo milteliais sumaišyti malti avižiniai dribsniai ir išminkoma vientisa tešla.
    Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
    Moliūgas nulupamas ir supjaustomas mažais, tvarkingais kubeliais.
    Moliūgo kubeliai sumaišomi su džiovintų vaisių gabaliukais, imbieru bei cinamonu.
    Išplakami 2 kiaušiniai bei 1 kiaušinio baltymas, palaipsniui suberiama 90 g cukraus ir viskas gerai išplakama.
    Į kiaušinių masę sudedama 100 g tarkuoto varškės sūrio ir viskas gerai išmaišoma.
    Atšaldyta tešla išklojamas apvalios kepimo formos dugnas bei kraštai.
    Sudedama moliūgų masė ir ant viršaus užpilama kiaušinių bei sūrio masė.
    Kepama apie 30-40 minučių 185 laipsnių temperatūroje, kol pyragas gražiai paruduoja.
    Iškeptas pyragas paliekamas kepimo formoje atvėsti ir skanaujama.
    Skanaus

Autorius: Liepa

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas)
  • 140 gramų cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis imbierų (maltas)
  • 500 gramų moliūgų
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymai)
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 50 gramų sviesto (tirpintas)
  • 3 gramai kepimo miltelių
  • 110 gramų avižinių dribsnių
  • 175 gramai varškės sūrio (15-18% riebumo)
  • 100 gramų vaisių (džiovinti, cukruoti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Avižiniai dribsniai sumalami į miltus.
    75 g varškės sūrio sumaišoma su tirpintu sviestu, 1 kiaušinio tryniu, 50 g cukraus bei druska.
    Suberiami su kepimo milteliais sumaišyti malti avižiniai dribsniai ir išminkoma vientisa tešla.
    Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
    Moliūgas nulupamas ir supjaustomas mažais, tvarkingais kubeliais.
    Moliūgo kubeliai sumaišomi su džiovintų vaisių gabaliukais, imbieru bei cinamonu.
    Išplakami 2 kiaušiniai bei 1 kiaušinio baltymas, palaipsniui suberiama 90 g cukraus ir viskas gerai išplakama.
    Į kiaušinių masę sudedama 100 g tarkuoto varškės sūrio ir viskas gerai išmaišoma.
    Atšaldyta tešla išklojamas apvalios kepimo formos dugnas bei kraštai.
    Sudedama moliūgų masė ir ant viršaus užpilama kiaušinių bei sūrio masė.
    Kepama apie 30-40 minučių 185 laipsnių temperatūroje, kol pyragas gražiai paruduoja.
    Iškeptas pyragas paliekamas kepimo formoje atvėsti ir skanaujama.
    Skanaus

Autorius: Liepa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų