• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono (įdarui)
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 50 gramų cukraus (įdarui)
  • 40 gramų krakmolo (įdarui)
  • 6 valgomieji šaukštai medaus (įdarui)
  • 500 gramų moliūgų (įdarui, minkštimas)
  • šiek tiek muskato (įdarui, malta)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 vienetai kiaušinių (įdarui)
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas acto
  • 100 mililitrų pieno (įdarui)
  • 4 valgomieji šaukštai grietinėlės (įdarui)
  • šiek tiek druskos
  • 125 gramai sviesto
  • 50 gramų sviesto (įdarui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlos ingredientus sumaišyti, gautą tešlą suvynioti į plėvelę ir padėti 30 min. į šaldytuvą.
    Moliūgo minkštimą susmulkinti, apkepinti svieste, pagardinti cinamonu ir muskatu.
    Sudėti medų, supilti pieną ir dar patroškinti 10 min.
    Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
    Maždaug pusę tešlos iškočioti, įdėti į riebalais išteptą kepimo formą ir padaryti bortelius.
    Kiaušinius suplakti su cukrumi, grietinėle bei krakmolu ir sumaišyti su atvėsusia moliūgų mase.
    Gautą masę sudėti į tešla išklotą kepimo skardą ir viską uždengti likusia iškočiota tešla.
    Viršų dar galima aptepti plaktu kiaušiniu.
    Kepti apie 35-40 min.
    Skanaus.

Autorius: Marija

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono (įdarui)
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 50 gramų cukraus (įdarui)
  • 40 gramų krakmolo (įdarui)
  • 6 valgomieji šaukštai medaus (įdarui)
  • 500 gramų moliūgų (įdarui, minkštimas)
  • šiek tiek muskato (įdarui, malta)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 vienetai kiaušinių (įdarui)
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas acto
  • 100 mililitrų pieno (įdarui)
  • 4 valgomieji šaukštai grietinėlės (įdarui)
  • šiek tiek druskos
  • 125 gramai sviesto
  • 50 gramų sviesto (įdarui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlos ingredientus sumaišyti, gautą tešlą suvynioti į plėvelę ir padėti 30 min. į šaldytuvą.
    Moliūgo minkštimą susmulkinti, apkepinti svieste, pagardinti cinamonu ir muskatu.
    Sudėti medų, supilti pieną ir dar patroškinti 10 min.
    Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
    Maždaug pusę tešlos iškočioti, įdėti į riebalais išteptą kepimo formą ir padaryti bortelius.
    Kiaušinius suplakti su cukrumi, grietinėle bei krakmolu ir sumaišyti su atvėsusia moliūgų mase.
    Gautą masę sudėti į tešla išklotą kepimo skardą ir viską uždengti likusia iškočiota tešla.
    Viršų dar galima aptepti plaktu kiaušiniu.
    Kepti apie 35-40 min.
    Skanaus.

Autorius: Marija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų