Tešlos ingredientus sumaišyti, gautą tešlą suvynioti į plėvelę ir padėti 30 min. į šaldytuvą. Moliūgo minkštimą susmulkinti, apkepinti svieste, pagardinti cinamonu ir muskatu. Sudėti medų, supilti pieną ir dar patroškinti 10 min. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Maždaug pusę tešlos iškočioti, įdėti į riebalais išteptą kepimo formą ir padaryti bortelius. Kiaušinius suplakti su cukrumi, grietinėle bei krakmolu ir sumaišyti su atvėsusia moliūgų mase. Gautą masę sudėti į tešla išklotą kepimo skardą ir viską uždengti likusia iškočiota tešla. Viršų dar galima aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti apie 35-40 min. Skanaus.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono (įdarui)
1 valgomasis šaukštas cukraus
50 gramų cukraus (įdarui)
40 gramų krakmolo (įdarui)
6 valgomieji šaukštai medaus (įdarui)
500 gramų moliūgų (įdarui, minkštimas)
šiek tiek muskato (įdarui, malta)
1 vienetas kiaušinių
3 vienetai kiaušinių (įdarui)
250 gramų kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas acto
100 mililitrų pieno (įdarui)
4 valgomieji šaukštai grietinėlės (įdarui)
šiek tiek druskos
125 gramai sviesto
50 gramų sviesto (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlos ingredientus sumaišyti, gautą tešlą suvynioti į plėvelę ir padėti 30 min. į šaldytuvą. Moliūgo minkštimą susmulkinti, apkepinti svieste, pagardinti cinamonu ir muskatu. Sudėti medų, supilti pieną ir dar patroškinti 10 min. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Maždaug pusę tešlos iškočioti, įdėti į riebalais išteptą kepimo formą ir padaryti bortelius. Kiaušinius suplakti su cukrumi, grietinėle bei krakmolu ir sumaišyti su atvėsusia moliūgų mase. Gautą masę sudėti į tešla išklotą kepimo skardą ir viską uždengti likusia iškočiota tešla. Viršų dar galima aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti apie 35-40 min. Skanaus.