Įdarui: 1,5 kg obuolių citrinų sulčių 75 g cukraus 75 g vanilinio cukraus 3 arb. š. cinamono miltelių
Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną. Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai valandai laiko. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti aptirpusį sviestą, smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto-riešutų masę dėti į užminkytą tešlą. Užminkyti dar kartą. Pastatyti tešlą į šiltą vietą dar valandai. Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gabalėliais, pašlakstyti su citrinų sultimis, apibarstyti cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Mielinę tešlą iškočioti ant riebalais išteptos skardos. Ant tešlos paskirstyti obuolių masę ir suberti cukraus ir cinamono mišinį. Pyragą kepti orkaitėje apie 50 min. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
200 gramų cukraus
šiek tiek kardamono (6-8 grūdeliai)
100 gramų migdolų (smulkinti)
1 vienetas kiaušinių
5 vienetai kiaušinių (tryniai)
1 kilogramas kvietinių miltų
600 gramų pieno
šiek tiek druskos
200 gramų sviesto
20 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 1,5 kg obuolių citrinų sulčių 75 g cukraus 75 g vanilinio cukraus 3 arb. š. cinamono miltelių
Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną. Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus. Užminkyti tešlą, padėti šiltai valandai laiko. Trynius išplakti su cukrum, plakant supilti aptirpusį sviestą, smulkintus migdolus, smulkintus kardamonus, nutarkuotą citrinos žievelę. Šitą sviesto-riešutų masę dėti į užminkytą tešlą. Užminkyti dar kartą. Pastatyti tešlą į šiltą vietą dar valandai. Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gabalėliais, pašlakstyti su citrinų sultimis, apibarstyti cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Mielinę tešlą iškočioti ant riebalais išteptos skardos. Ant tešlos paskirstyti obuolių masę ir suberti cukraus ir cinamono mišinį. Pyragą kepti orkaitėje apie 50 min. Skanaus.