2 valgomieji šaukštai aliejaus (+ truputį kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska, pienu bei 300 ml vandens. Suberiame miltus ir gerai išmaišome. Galiausiai į tešlą įmaišome aliejų ir iškepame keptuvėje su šiek tiek aliejaus lietinius blynus. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome kubeliais ir sudedame į puodą su 50 ml vandens. Į tą patį puodą sudedame medų, rudąjį cukrų, cinamoną bei citrinų sultis ir pakaitiname, kol obuoliai apverda, suminkštėja ir viskas susimaišo į vientisą masę. Obuolių masę tepame ant iškeptų blynų ir kiekvieną blyną po du kartus perlenkiame. Gero apetito!
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
1 valgomasis šaukštas cukraus
3 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
2 valgomieji šaukštai medaus
5 vienetai obuolių
2 vienetai kiaušinių
350 gramų kvietinių miltų
500 mililitrų pieno
350 mililitrų vandens
1/5 arbatinio šaukštelio druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus (+ truputį kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska, pienu bei 300 ml vandens. Suberiame miltus ir gerai išmaišome. Galiausiai į tešlą įmaišome aliejų ir iškepame keptuvėje su šiek tiek aliejaus lietinius blynus. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome kubeliais ir sudedame į puodą su 50 ml vandens. Į tą patį puodą sudedame medų, rudąjį cukrų, cinamoną bei citrinų sultis ir pakaitiname, kol obuoliai apverda, suminkštėja ir viskas susimaišo į vientisą masę. Obuolių masę tepame ant iškeptų blynų ir kiekvieną blyną po du kartus perlenkiame. Gero apetito!