Sukapojame svogūnus. Kubeliais supjaustome vištienos filė ir pievagrybius. Įkaitiname šiek tiek aliejaus keptuvėje ir suberiame svogūnus. Kepiname apie 1 minutę. Po to suberiame vištienos kubelius, įberiame prieskonių ir kepiname 5 minutes. Sudedame pievagrybius ir kepame dar 15 minučių. Atskirame puodelyje ištirpiname sviestą. Įmaišome miltus ir supilame pieną, įberiame prieskonių. Kaitiname, vis pamaišant, kol pradeda tirštėti. Pomidorus nulupame ir sutriname. Susmulkiname žalumynus ir įmaišome į pomidorų tyrę. Kepimo indą (stačiakampį) išklojame lazanijos lapais (4 vnt), sudedame pusę kepintos vištienos su grybais, užpilame puse padažo, vėl sudedame lazanijos lapus (4 vnt). Vėl dedam vištienos, padažo, lazanijos lapų (4 vnt). Viršų apipilame trintų pomidorų tyrele. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame 20 minučių. Po to apibarstome sutarkuotu sūriu ir kepame dar 20-25 minutes.
Autorius: Ligita
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek juodųjų pipirų (padažui)
500 gramų pomidorų pastos
150 gramų svogūnų
700 gramų vištos filė
5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (padažui)
1 litras pieno (padažui)
250 gramų lazanijos lakštų (lapai)
300 gramų pievagrybių
300 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek druskos (padažui)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
100 gramų sviesto (padažui)
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sukapojame svogūnus. Kubeliais supjaustome vištienos filė ir pievagrybius. Įkaitiname šiek tiek aliejaus keptuvėje ir suberiame svogūnus. Kepiname apie 1 minutę. Po to suberiame vištienos kubelius, įberiame prieskonių ir kepiname 5 minutes. Sudedame pievagrybius ir kepame dar 15 minučių. Atskirame puodelyje ištirpiname sviestą. Įmaišome miltus ir supilame pieną, įberiame prieskonių. Kaitiname, vis pamaišant, kol pradeda tirštėti. Pomidorus nulupame ir sutriname. Susmulkiname žalumynus ir įmaišome į pomidorų tyrę. Kepimo indą (stačiakampį) išklojame lazanijos lapais (4 vnt), sudedame pusę kepintos vištienos su grybais, užpilame puse padažo, vėl sudedame lazanijos lapus (4 vnt). Vėl dedam vištienos, padažo, lazanijos lapų (4 vnt). Viršų apipilame trintų pomidorų tyrele. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame 20 minučių. Po to apibarstome sutarkuotu sūriu ir kepame dar 20-25 minutes.