Jei kopūstai perdaug rūgštūs, juos nuplauti vandeniu arba sumaišyti su puse šviežių kopūstų. Puode ištirpinti sviestą, sudėti pjaustytus svogūnus bei kopūstus, įpilti truputį vandens ir uždengus patroškinti. Atskirai išvirti grybus. Išvirtus grybus smulkiai supjaustyti ir sudėti į ištroškintus kopūstus. Kopūstams ataušus, sudėti 2 žalius kiaušinius, pipirus ir išmaišyti. Iš miltų ir likusių 2 kiaušinių , įpylus truputį vandens, užminkyti tešlą ir plonai iškočioti Ant iškočiotos tešlos, kiek toliau nuo krašto, dėti po apvalų kopūstų masės gabalėlį. Sudėjus kopūstus, pridengti užlenktu tešlos kraštu, stikline nuspausti ir gerai apspausti koldūnų kraštus. Virtinius išvirti pasūdytame vandenyje. Tiekiant užpilti sviestu. Skanaus.
Autorius: Vicky
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai svogūnų
4 vienetai kiaušinių
750 gramų kvietinių miltų
25 gramai džiūvesėlių
1 kilogramas raugintų kopūstų
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
100 gramų grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jei kopūstai perdaug rūgštūs, juos nuplauti vandeniu arba sumaišyti su puse šviežių kopūstų. Puode ištirpinti sviestą, sudėti pjaustytus svogūnus bei kopūstus, įpilti truputį vandens ir uždengus patroškinti. Atskirai išvirti grybus. Išvirtus grybus smulkiai supjaustyti ir sudėti į ištroškintus kopūstus. Kopūstams ataušus, sudėti 2 žalius kiaušinius, pipirus ir išmaišyti. Iš miltų ir likusių 2 kiaušinių , įpylus truputį vandens, užminkyti tešlą ir plonai iškočioti Ant iškočiotos tešlos, kiek toliau nuo krašto, dėti po apvalų kopūstų masės gabalėlį. Sudėjus kopūstus, pridengti užlenktu tešlos kraštu, stikline nuspausti ir gerai apspausti koldūnų kraštus. Virtinius išvirti pasūdytame vandenyje. Tiekiant užpilti sviestu. Skanaus.