Supjaustyti svogūną, pakepinti ant sviesto ir sudėti į mėsą. Pagal skonį įberti druskos bei pipirų, supjaustytą česnaką ir gerai išmaišyti. Į kitą indą įmušti kiaušinius, supilti vandenį, pasūdyti, suberti 250 gramų miltų ir viską gerai išmaišyti. Subėrus likusius miltus, tešlą plonai iškočioti. Šaukšteliu imti mėsą nedideliais kiekiais, dėti ant tešlos lopinėlių vidurio ir lopinėlių kraštus sulenkti, kad gerai suliptų. Paruoštus koldūnus dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir pamažu maišyti. Kai visi koldūnai iškyla į vandens paviršių, pavirti dar 5 minutes. Rekomenduojama valgyti su grietine ar spirgučių padažu. Skanaus.
Autorius: Ingrida
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulės faršo
2 vienetai kiaušinių
350 gramų kvietinių miltų
0.5 stiklinės vandens
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
šiek tiek prieskonių (kiaulienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustyti svogūną, pakepinti ant sviesto ir sudėti į mėsą. Pagal skonį įberti druskos bei pipirų, supjaustytą česnaką ir gerai išmaišyti. Į kitą indą įmušti kiaušinius, supilti vandenį, pasūdyti, suberti 250 gramų miltų ir viską gerai išmaišyti. Subėrus likusius miltus, tešlą plonai iškočioti. Šaukšteliu imti mėsą nedideliais kiekiais, dėti ant tešlos lopinėlių vidurio ir lopinėlių kraštus sulenkti, kad gerai suliptų. Paruoštus koldūnus dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir pamažu maišyti. Kai visi koldūnai iškyla į vandens paviršių, pavirti dar 5 minutes. Rekomenduojama valgyti su grietine ar spirgučių padažu. Skanaus.