INGREDIENTAI:
- 1 sauja kmynų
- 5 vienetai salierų (kotai)
- 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 1 stiklinė pieno
- šiek tiek druskos
- 1.5 arbatinio šaukštelio sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Užvirinti apie 2 litrus vandens. Sumerkti ir išvirti kmynus, sudėtus į maišelį arba arbatos sietelį, ištraukti.
Keptuvėje pakepinti du šaukštus miltų, įdėti sviestą, išmaišyti, įpilti apie 3 šaukštus verdančio kmynų nuoviro, išmaišyti.
Į verdantį nuovirą įberti šaukštelį kmynų, supjaustytus salierų kotus, pavirinti 15-20 minučių, supilti miltų mišinį, išmaišyti, pavirinti kelias minutes, kad truputėlį sutirštėtų.
Dubenyje suplakti trynius, druską, pieną ir miltus, kad gautųsi skysta tešla.
Į verdančią sriubą plona srovele, nuolat maišant, supilti išmaišytą tešlą. Pavirti, kol visi leistinukai iškils.
REKLAMA