Nuplautus ir nusausintus šonkaulius padalykite porcijomis ir pabarstykite druska bei pipirais. Marinatui rozmariną, raudonėlį ir mairūną išmaišykite su garstyčiomis. Aptepkite šiuo marinatu šonkaulius ir sudėkite į indą, sluoksniuojant su lauro lapais. Indą pridenkite ir palikite šaldytuve visai parai. Mėsą išimkite, iškepkite grilyje aptepant likusiu marinatu.
Autorius: Janina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
4 vienetai laurų lapų (lapeliai, marinatui)
2 valgomieji šaukštai mairūnų (marinatui)
0.5 arbatinio šaukštelio rozmarino (marinatui)
200 gramų garstyčių (aštrios, marinatui)
1.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių
šiek tiek druskos
0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių (marinatui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplautus ir nusausintus šonkaulius padalykite porcijomis ir pabarstykite druska bei pipirais. Marinatui rozmariną, raudonėlį ir mairūną išmaišykite su garstyčiomis. Aptepkite šiuo marinatu šonkaulius ir sudėkite į indą, sluoksniuojant su lauro lapais. Indą pridenkite ir palikite šaldytuve visai parai. Mėsą išimkite, iškepkite grilyje aptepant likusiu marinatu.