Tešlai užvirinkite 250 ml vandens, sudėkite sviestą, aliejų druską. Kai sviestas ištirps, po truputį berkite 250 g miltų ir pastoviai maišykite šaukštu arba mentele. Maišyti reikia tol, kol tešla susisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą. Gautą masę palikite atvėsti. Kai atvės, įmuškite po 1 kiaušinį į tešlą ir gerai išsukite. Vėliau suberkite likusius miltus (tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga). Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai - tokiu atveju ji būna dar skanesnė. Įdarui į faršą įdėkite 1 susmulkintą svogūną, įberkite prieskonių, įpilkite šaukštą vandens Iškočiokite tešlą ir formuokite koldūnus. Suformuotus koldūnus apkepkite keptuvėje su aliejumi. Padažui apkepinkite grybus ir 1 susmulkintą svogūną, užpilkite su krakmolu bei prieskoniais suplaktu pienu ir pavirkite, kol padažas sutirštėja. Skanaus!
Autorius: Urtė
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas krakmolo
2 vienetai svogūnų
400 gramų kiaulės faršo
3 vienetai kiaušinių
750 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
250 mililitrų vandens (+ 1 v. š.)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
100 gramų sviesto
šiek tiek prieskonių
4 vienetai grybų (pvz., Šampinjonai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai užvirinkite 250 ml vandens, sudėkite sviestą, aliejų druską. Kai sviestas ištirps, po truputį berkite 250 g miltų ir pastoviai maišykite šaukštu arba mentele. Maišyti reikia tol, kol tešla susisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą. Gautą masę palikite atvėsti. Kai atvės, įmuškite po 1 kiaušinį į tešlą ir gerai išsukite. Vėliau suberkite likusius miltus (tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga). Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai - tokiu atveju ji būna dar skanesnė. Įdarui į faršą įdėkite 1 susmulkintą svogūną, įberkite prieskonių, įpilkite šaukštą vandens Iškočiokite tešlą ir formuokite koldūnus. Suformuotus koldūnus apkepkite keptuvėje su aliejumi. Padažui apkepinkite grybus ir 1 susmulkintą svogūną, užpilkite su krakmolu bei prieskoniais suplaktu pienu ir pavirkite, kol padažas sutirštėja. Skanaus!