• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo
  • 2 vienetai svogūnų
  • 400 gramų kiaulės faršo
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 750 gramų kvietinių miltų
  • 200 mililitrų pieno
  • 250 mililitrų vandens (+ 1 v. š.)
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 100 gramų sviesto
  • šiek tiek prieskonių
  • 4 vienetai grybų (pvz., Šampinjonai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai užvirinkite 250 ml vandens, sudėkite sviestą, aliejų druską.
    Kai sviestas ištirps, po truputį berkite 250 g miltų ir pastoviai maišykite šaukštu arba mentele. Maišyti reikia tol, kol tešla susisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą.
    Gautą masę palikite atvėsti.
    Kai atvės, įmuškite po 1 kiaušinį į tešlą ir gerai išsukite.
    Vėliau suberkite likusius miltus (tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga).
    Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai - tokiu atveju ji būna dar skanesnė.
    Įdarui į faršą įdėkite 1 susmulkintą svogūną, įberkite prieskonių, įpilkite šaukštą vandens
    Iškočiokite tešlą ir formuokite koldūnus.
    Suformuotus koldūnus apkepkite keptuvėje su aliejumi.
    Padažui apkepinkite grybus ir 1 susmulkintą svogūną, užpilkite su krakmolu bei prieskoniais suplaktu pienu ir pavirkite, kol padažas sutirštėja.
    Skanaus!

Autorius: Urtė

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo
  • 2 vienetai svogūnų
  • 400 gramų kiaulės faršo
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 750 gramų kvietinių miltų
  • 200 mililitrų pieno
  • 250 mililitrų vandens (+ 1 v. š.)
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 100 gramų sviesto
  • šiek tiek prieskonių
  • 4 vienetai grybų (pvz., Šampinjonai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai užvirinkite 250 ml vandens, sudėkite sviestą, aliejų druską.
    Kai sviestas ištirps, po truputį berkite 250 g miltų ir pastoviai maišykite šaukštu arba mentele. Maišyti reikia tol, kol tešla susisuks į gumulą aplink jūsų šaukštą.
    Gautą masę palikite atvėsti.
    Kai atvės, įmuškite po 1 kiaušinį į tešlą ir gerai išsukite.
    Vėliau suberkite likusius miltus (tiesiog žiūrėkite pagal tešlą, kad būtų minkšta ir elastinga).
    Palikite tešlą „pailsėti“ apie 20-30 min. Beje tešlą galite palikti ir kitai dienai - tokiu atveju ji būna dar skanesnė.
    Įdarui į faršą įdėkite 1 susmulkintą svogūną, įberkite prieskonių, įpilkite šaukštą vandens
    Iškočiokite tešlą ir formuokite koldūnus.
    Suformuotus koldūnus apkepkite keptuvėje su aliejumi.
    Padažui apkepinkite grybus ir 1 susmulkintą svogūną, užpilkite su krakmolu bei prieskoniais suplaktu pienu ir pavirkite, kol padažas sutirštėja.
    Skanaus!

Autorius: Urtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų