Prieš kepant, vištą įtrinkite tokiu prieskonių mišiniu: druska, juodieji pipirai, smulkintas rozmarinas, truputį citrinos sulčių, smulkintos česnako skiltelės ir aliejaus 4 šaukštai. Įtrintą vištą palaikykite 1 val. Paruoškite bulves: nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis. Jas sumaišykite su tokiu padažu: druska, pipirai, majonezas, pomidorų padažas ir 1 šaukštas aliejaus. Ant skardos, skirtos kepti orkaitėje, išdėliokite bulves. Stenkitės, kad prie skardos liestųsi kuo mažiau bulvės paviršiaus - taip mažiau prikeps. Bulves dėkite vieną prie kitos, kad kepant neišdžiūtų. Paruoškite citriną vištai: įdėkite visą citriną į verdantį vandenį ir palaikykite 1 min. Tada citriną nestipriai subadykite su peiliu, kad galėtų bėgti sultys ir įdėkite į vištos vidų kartu su rozmarino šakele. Vištą dėkite ant bulvių ir kepkite orkaitėje vidutinėje (170-180 laipsnių) temperatūroje, kol ji gražiai paruduos. Citrina su rozmarinu suteiks vištai neįprastai malonų aromatą. Skanaus.
Prieš kepant, vištą įtrinkite tokiu prieskonių mišiniu: druska, juodieji pipirai, smulkintas rozmarinas, truputį citrinos sulčių, smulkintos česnako skiltelės ir aliejaus 4 šaukštai. Įtrintą vištą palaikykite 1 val. Paruoškite bulves: nuskuskite, supjaustykite į 4 dalis. Jas sumaišykite su tokiu padažu: druska, pipirai, majonezas, pomidorų padažas ir 1 šaukštas aliejaus. Ant skardos, skirtos kepti orkaitėje, išdėliokite bulves. Stenkitės, kad prie skardos liestųsi kuo mažiau bulvės paviršiaus - taip mažiau prikeps. Bulves dėkite vieną prie kitos, kad kepant neišdžiūtų. Paruoškite citriną vištai: įdėkite visą citriną į verdantį vandenį ir palaikykite 1 min. Tada citriną nestipriai subadykite su peiliu, kad galėtų bėgti sultys ir įdėkite į vištos vidų kartu su rozmarino šakele. Vištą dėkite ant bulvių ir kepkite orkaitėje vidutinėje (170-180 laipsnių) temperatūroje, kol ji gražiai paruduos. Citrina su rozmarinu suteiks vištai neįprastai malonų aromatą. Skanaus.