INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek laurų lapų (lapeliai)
- 2 vienetai morkų
- 200 gramų slyvų (džiovintos)
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas antienos
- 200 gramų makaronų
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išdarinėtą antį gerai įtrinti druska, maltais pipirais bei smulkiai supjaustytu svogūnu. Makaronus išvirti ir nuvarvinti. Išmirkytas slyvos sumaišyti su makaronais, gabaliukais supjaustytomis morkomis, užpilti ištirpintu sviestu ir viską atsargiai išmaišyti. Šiuo paruoštu įdaru prikimšti antį ir užsiūti. Kepti orkaitėje, į skardą įpylus truputį vandens, pridėjus prieskonių. Dažnai palaistyti susidariusiomis sultimis. Duodant į stalą, antį aplinkui apdėti išmirkytomis slyvomis, užpilti padažu, kuriame ji kepė.
REKLAMA