Įdarui: 120 g mascarponės sūrio 1 nedidelis kiaušinis ¼ puodelio cukraus pudros keli lašai vanilės esencijos
Miltus išmaišyti su druska, cukrumi. Sudėti minkštą, gabaliukais susmulkintą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausime trupinius. Įmaišyti grietinę ir gerai išminkyti. Įdėti tešlą į šaldytuvą 4 valandoms. Įdarui išmaišyti sūrį kiaušinį, cukrų ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Tešlos mase aplipdyti keksiukų formelių šonus ir dugną. Į vidų dėti po šaukstą įdaro. Kepti iki 190 0 C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Autorius: sandra
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
237 mililitrai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
110 gramų sviesto
75 gramai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui: 120 g mascarponės sūrio 1 nedidelis kiaušinis ¼ puodelio cukraus pudros keli lašai vanilės esencijos
Miltus išmaišyti su druska, cukrumi. Sudėti minkštą, gabaliukais susmulkintą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausime trupinius. Įmaišyti grietinę ir gerai išminkyti. Įdėti tešlą į šaldytuvą 4 valandoms. Įdarui išmaišyti sūrį kiaušinį, cukrų ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Tešlos mase aplipdyti keksiukų formelių šonus ir dugną. Į vidų dėti po šaukstą įdaro. Kepti iki 190 0 C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.