Sumaišykite viename inde sirupą, vandenį, sviestą ir cukrų. Gautą masę pilkite į emaliuotą puodą ir nemaišant virkite apie 15 min. ant stiprios ugnies (masė turi įgauti tamsią gintaro spalvą). Tuomet masę nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite į ją sodą bei druską (nenustebkite, kad karamelė stipriai suputos). Gautoje masėje apvoliokite riešutus. Karamelėje apvoliotus riešutus sudėkite ant folijos ir palaukite kol karamelė apdžius. Karamelei apdžiuvus riešutus sudėkite į plačią lėkštę ir apšlakstykite juos tirpintu pienišku šokoladu. Skanaus!
Autorius: Daina
INGREDIENTAI:
2 stiklinės cukraus
2 kilogramai lazdyno reišutų
1/3 stiklinės sirupo (kukurūzų)
0.5 stiklinės vandens
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
100 gramų pieniško šokolado
1 arbatinis šaukštelis druskos
80 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite viename inde sirupą, vandenį, sviestą ir cukrų. Gautą masę pilkite į emaliuotą puodą ir nemaišant virkite apie 15 min. ant stiprios ugnies (masė turi įgauti tamsią gintaro spalvą). Tuomet masę nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite į ją sodą bei druską (nenustebkite, kad karamelė stipriai suputos). Gautoje masėje apvoliokite riešutus. Karamelėje apvoliotus riešutus sudėkite ant folijos ir palaukite kol karamelė apdžius. Karamelei apdžiuvus riešutus sudėkite į plačią lėkštę ir apšlakstykite juos tirpintu pienišku šokoladu. Skanaus!