• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės cukraus
  • 2 kilogramai lazdyno reišutų
  • 1/3 stiklinės sirupo (kukurūzų)
  • 0.5 stiklinės vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 100 gramų pieniško šokolado
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 80 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišykite viename inde sirupą, vandenį, sviestą ir cukrų.
    Gautą masę pilkite į emaliuotą puodą ir nemaišant virkite apie 15 min. ant stiprios ugnies (masė turi įgauti tamsią gintaro spalvą).
    Tuomet masę nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite į ją sodą bei druską (nenustebkite, kad karamelė stipriai suputos).
    Gautoje masėje apvoliokite riešutus.
    Karamelėje apvoliotus riešutus sudėkite ant folijos ir palaukite kol karamelė apdžius.
    Karamelei apdžiuvus riešutus sudėkite į plačią lėkštę ir apšlakstykite juos tirpintu pienišku šokoladu.
    Skanaus!

Autorius: Daina

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės cukraus
  • 2 kilogramai lazdyno reišutų
  • 1/3 stiklinės sirupo (kukurūzų)
  • 0.5 stiklinės vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 100 gramų pieniško šokolado
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 80 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišykite viename inde sirupą, vandenį, sviestą ir cukrų.
    Gautą masę pilkite į emaliuotą puodą ir nemaišant virkite apie 15 min. ant stiprios ugnies (masė turi įgauti tamsią gintaro spalvą).
    Tuomet masę nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite į ją sodą bei druską (nenustebkite, kad karamelė stipriai suputos).
    Gautoje masėje apvoliokite riešutus.
    Karamelėje apvoliotus riešutus sudėkite ant folijos ir palaukite kol karamelė apdžius.
    Karamelei apdžiuvus riešutus sudėkite į plačią lėkštę ir apšlakstykite juos tirpintu pienišku šokoladu.
    Skanaus!

Autorius: Daina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų