Karamelei dar reiks - 200 g cukraus ir 4 šaukštai vandens, 3 dideli obuoliai, be sėklų, supjaustyti į keturias dalis, o kiekvienas ketvirtadalis - į 5 mm storio griežinėllius + 100 ml raudonųjų serbentų ar bruknių (gali būti šaldytos) Jei norite, papuošimui - 100 ml abrikosų uogienės.
Orkaitė įkaitinama iki 160 laipsnių. Vanduo sumaišomas su cukrumi ir kaitinamas puode kol užverda. Verdama 5 minutes, po to nuimamas dangtis ir 10 - 12 minučių verdamas sirupas. Karamelinis padažas patamsės.
Margarinu ištepama uždara (neišardoma), maždaug 24-26 cm dydžio pyrago (arba kekso) forma ir į ją supilama karamelė. Sudedami obuolio griežinėliai - apvaliąja puse į karamelę, šiek tiek uždengiant kito griežinėlio kraštą, tiesiai ant karamelės. Margarinas su cukrumi sumaišomas iki šviesių putėsių. Plakama toliau, po vieną sudedami kiaušiniai. Įdėjus kiaušinį, tešla kiekvienąkart turi būti vienalytė ir lengva. Sumažinus plaktuvo greitį iki minimalaus, išsijojami ir sumaišomi sausi produktai. Į tešlą sudedama pusė miltų. Po to supilamos pasukos ir sudedami likusieji miltai. Sumaišoma vienalytė masė, kuri su šaukštu atsargiai dedama ant obuolių. Išlyginama ir kepama maždaug 40-50 minučių. Pyragas išimamas ir peiliu atpjaunamas nuo kraštų. Ant formos uždedama didesnė lėkštė ar padėklas ir apverčiama kojomis į viršų. Pyragas paliekamas pastovėti. Po maždaug 5 minučių atsargiai nuimama kepimo forma. Jei norima, ant pyrago galima su teptuku užtepti abrikosų džemą.
Autorius: Lukas
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
120 gramų margarino (Rama, skirtas kepimui)
3 vienetai obuolių
100 gramų raudonųjų serbentų (ar bruknės)
2 vienetai kiaušinių
220 gramų kvietinių miltų
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
150 mililitrų pasukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Karamelei dar reiks - 200 g cukraus ir 4 šaukštai vandens, 3 dideli obuoliai, be sėklų, supjaustyti į keturias dalis, o kiekvienas ketvirtadalis - į 5 mm storio griežinėllius + 100 ml raudonųjų serbentų ar bruknių (gali būti šaldytos) Jei norite, papuošimui - 100 ml abrikosų uogienės.
Orkaitė įkaitinama iki 160 laipsnių. Vanduo sumaišomas su cukrumi ir kaitinamas puode kol užverda. Verdama 5 minutes, po to nuimamas dangtis ir 10 - 12 minučių verdamas sirupas. Karamelinis padažas patamsės.
Margarinu ištepama uždara (neišardoma), maždaug 24-26 cm dydžio pyrago (arba kekso) forma ir į ją supilama karamelė. Sudedami obuolio griežinėliai - apvaliąja puse į karamelę, šiek tiek uždengiant kito griežinėlio kraštą, tiesiai ant karamelės. Margarinas su cukrumi sumaišomas iki šviesių putėsių. Plakama toliau, po vieną sudedami kiaušiniai. Įdėjus kiaušinį, tešla kiekvienąkart turi būti vienalytė ir lengva. Sumažinus plaktuvo greitį iki minimalaus, išsijojami ir sumaišomi sausi produktai. Į tešlą sudedama pusė miltų. Po to supilamos pasukos ir sudedami likusieji miltai. Sumaišoma vienalytė masė, kuri su šaukštu atsargiai dedama ant obuolių. Išlyginama ir kepama maždaug 40-50 minučių. Pyragas išimamas ir peiliu atpjaunamas nuo kraštų. Ant formos uždedama didesnė lėkštė ar padėklas ir apverčiama kojomis į viršų. Pyragas paliekamas pastovėti. Po maždaug 5 minučių atsargiai nuimama kepimo forma. Jei norima, ant pyrago galima su teptuku užtepti abrikosų džemą.