Orkaitę įkaitinti iki 200 C. Kalakuto krūtinėlę nuplauti, nusausinti ir išmušti. Pabarstyti druska ir pipirais. Brokolius ir morką apvirti, papriką ir apvirtas daržovės supjaustyti nedideliais gablėliais ir išdėlioti ant mėsos. Susukti vyniotinį ir surišti tvirtu siūlu. Vyniotinį sudėti į gilų kepimo indą, dėti į orkaitę ir kepti 60 min. Nuolat mėsą palaistyti vandeniu. Iškepusį vyniotinį išimti iš orkaitės, nuimti siūlus, suvynioti į foliją ir padėti į išjungtą orkaitę. Paruošti padažą: sultinį, kuriame troškinosi mėsa, nukošti į puodą, supilti grietinėlę ir užvirinti. Sutirštinti miltais. Paskaninti druska ir pipirais. Mėsą išimti iš folijos, supjaustyti, išdėlioti į lėkštes ir užpilti padažu.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas morkų
1 vienetas paprikų (saldžioji)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
5 valgomieji šaukštai grietinėlės
šiek tiek druskos
100 mililitrų sultinio
200 gramų brokolių
1 kilogramas kalakutienos krūtinėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 200 C. Kalakuto krūtinėlę nuplauti, nusausinti ir išmušti. Pabarstyti druska ir pipirais. Brokolius ir morką apvirti, papriką ir apvirtas daržovės supjaustyti nedideliais gablėliais ir išdėlioti ant mėsos. Susukti vyniotinį ir surišti tvirtu siūlu. Vyniotinį sudėti į gilų kepimo indą, dėti į orkaitę ir kepti 60 min. Nuolat mėsą palaistyti vandeniu. Iškepusį vyniotinį išimti iš orkaitės, nuimti siūlus, suvynioti į foliją ir padėti į išjungtą orkaitę. Paruošti padažą: sultinį, kuriame troškinosi mėsa, nukošti į puodą, supilti grietinėlę ir užvirinti. Sutirštinti miltais. Paskaninti druska ir pipirais. Mėsą išimti iš folijos, supjaustyti, išdėlioti į lėkštes ir užpilti padažu.