• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patinka man naudoti morkas kepiniuose - skanu, sveika ir labai gražu. Sugalvojau išsikepti vyniotinį - labai gerai pavyko iš pirmo karto, todėl dalinuosi receptu.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Įdarui:
  • 250 gramų morkų (tarkuotos)
  • 100 gramų anakardžio riešutų (arba švieži lazdyno)
  • 3 valgomieji šaukštai kokosų drožlių
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinė cukraus pudra
  • 2 žiupsneliai malto muskato
  • Kremui:
  • 250 gramų grietinėlės (riebios)
  • 250 gramų maskarponės sūrio
  • 3 valgomieji šaukštai citrinų sultys
  • 2 valgomieji šaukštai vanilinė cukraus pudra
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 1 valgomasis šaukštas želatinos
  • Biskvitui:
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Viršui:
  • 100 gramų juodojo šokolado
  • 1 vienetas apelsinų
  • 30 gramų sviesto 82%
  • 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
  • 1 sauja džiovintų greipfrutų
  • 1 saujelė apelsinų cukatų

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia paruošiamas oranžinis įdaras. Morkas sutarkuoti nevisai smulkiai ir kiek nusunkti. Sumaišyti su smulkintais riešutais, kokosų drožlėmis, muskatu, vaniline ir paprasta cukraus pudromis. Didelę kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, išteptu plonai sviestu. Ant jo supilti oranžinę masę, tolygiai paskirstyti.
  2. Dabar gaminamas biskvitas, įjungiama orkaitė įkaitimui ant 180 laipsnių karščio. Sudaužti į indą kiaušinius, įberti druskos, įsijoti cukraus pudrą, kiek jau pamaišius, ir plakti tol, kol bus balta, puri masė. Beje, aš plaku rankomis, apie 12 min. - man su elektriniu plakikliu taip puriai išplakti nepavyksta. Vis maišant įsijoti miltus, sumaišytus su kakava. Išmaišytą masę tolygiai supilti ant morkų - riešutų masės ir pašauti į orkaitę. Kepti 20 min. Neturint biskvitų kepimo patirties, patarčiau į kepinį dėti šaukštelį kepimo miltelių, apsidraudimui.
  3. Ant stalo patiesti kepinio dydžio kepimo popierių. Ant jo atsargiai išversti kepinį. Vienas kepimo popierius yra kepinio viršuje, kitas apačioje. Nė vieno jų nenuplėšdami suvyniojame kepinį į ruloną - tegul kepinys ,,pratinasi'' prie vyniotinio formos. Tetrunka tai apie 10 min. Po to kepinys vėl išvyniojamas ir nulupamas kepimo popierius nuo viršutinės dalies - morkų įdaro. Turėtų lengvai atsiskirti, nes popierius juk buvo pateptas sviestu. Palikti pastovėti, kad kiek pravėstų.
  4. Tuomet gerai sulaistyti apelsino sultimis. Jos dar labiau paskanina morkų - riešutų įdarą ir sudrėkina kakavinį biskvitą. Kad geriau sultys įsigertų, aš netgi lengvai šakute subadžiau. Kol pagrindo skoniai bando susigyventi, ruošiamas maskarponės kremas.
  5. Išplakti grietinėlę su vaniline cukraus pudra ir cukraus pudra, įmaišyti galima ir trupučiuką muskato. Nedideliame kiekyje vandens, pagal instrukciją paruošti želę, ją paskaninti citrinos sultimis (arba apelsinų) ir įmaišyti į baltą masę. Kad maišant mases nesušoktų želatina į grūdelius, aš maskarponės kremą prieš tai kiek palaikau su indu panardinusi į šiltą vandenį. Maskarponės masę užtepti tolygiai ant atvėsinto kepinio oranžinio sluoksnio ir suvynioti į ruloną, apatinio popieriaus pagalba. Vyniotinį supakuoti sandariai į kepimo popierių ir palikti šaldytuve, geriausia nakčiai.
  6. Ilgiau pastovėjęs bus toks, kokio ir reikia - biskvitas minkštas, maskarponės kremas bus atlikęs vienijantį darbą tarp visų sudedamųjų dalių
    Apglaistyti tirpintu juodu šokoladu. Aš tirpintą šokoladą taipogi paskaninau citrinos sultimis. Dar apelsinų džiovintų žievelių cukatais ir džiovintais greifrutais apdėliojau. Skanaus!

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų