Bulves išvirti, virimo pabaigoje įdedant lauro lapelius bei druskos pagal skonį. Nukošus pasilikti stiklinę nuoviro. Kiaulienos lašinius smulkiai supjaustyti ir kepinti. Šiek tiek apkepus ir išsiskyrus riebalams, sumesti smulkintus svogūnus. Kepinti tol, kol svogūnai gražiai pagelsta, o lašinukai apskrunda. Virtas bulves sutrinti trintuve, atskiesti nuoviru bei pienu. Įmaišyti svogūnus su spirgais, druska bei pipirais, darkart viską pertinti trintuve. Valgyti tinka su met kokia mėsa, žuvimi, daržovėmis. Yptaingai skanu su raugisntais kopūstais.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo bulvių
1 stiklinė bulvių (nuoviras)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
2 vienetai svogūnų
300 gramų kiaulės lašinių
0.5 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves išvirti, virimo pabaigoje įdedant lauro lapelius bei druskos pagal skonį. Nukošus pasilikti stiklinę nuoviro. Kiaulienos lašinius smulkiai supjaustyti ir kepinti. Šiek tiek apkepus ir išsiskyrus riebalams, sumesti smulkintus svogūnus. Kepinti tol, kol svogūnai gražiai pagelsta, o lašinukai apskrunda. Virtas bulves sutrinti trintuve, atskiesti nuoviru bei pienu. Įmaišyti svogūnus su spirgais, druska bei pipirais, darkart viską pertinti trintuve. Valgyti tinka su met kokia mėsa, žuvimi, daržovėmis. Yptaingai skanu su raugisntais kopūstais.