Pirmiausia ką reikia padaryti, tai atskirti kiaušinių baltymus į atskirą indą. Kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir druską gerai išplakame mikseriu, į gerai išplaktą masę sudedame varškę ir kokoso drožles, gerai išmaišome kad nepaliktu gumulų. Suberiame išsijotus miltus ir kepimo miltelius, atidžiai išmaišome kad nepaliktu miltų (išsijojus miltus jie pasidaro puresni). Gerai išplaktus kiaušinių baltymus (iki standžių putų) sukrečiame į masę, dar kartą perminkome. Rankas pavilgome aliejuje ir formuojame spurgytes dedame į įkaitusį aliejų. Kepame ant silpnos ugnies. Iškeptas spurgytes galime apibarstyti cukraus pudra.
P.S. Spurgutes iškart susiformuoju ant padėkliuko išteptu aliejumi, susitaupo laikas.
Skanaus!
Autorius: Inga
INGREDIENTAI:
10 valgomųjų šaukštų cukraus
6 vienetai kiaušinių
12 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
1 kilogramas varškės
šiek tiek druskos
15 gramų kokosų (drožlės)
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia ką reikia padaryti, tai atskirti kiaušinių baltymus į atskirą indą. Kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir druską gerai išplakame mikseriu, į gerai išplaktą masę sudedame varškę ir kokoso drožles, gerai išmaišome kad nepaliktu gumulų. Suberiame išsijotus miltus ir kepimo miltelius, atidžiai išmaišome kad nepaliktu miltų (išsijojus miltus jie pasidaro puresni). Gerai išplaktus kiaušinių baltymus (iki standžių putų) sukrečiame į masę, dar kartą perminkome. Rankas pavilgome aliejuje ir formuojame spurgytes dedame į įkaitusį aliejų. Kepame ant silpnos ugnies. Iškeptas spurgytes galime apibarstyti cukraus pudra.
P.S. Spurgutes iškart susiformuoju ant padėkliuko išteptu aliejumi, susitaupo laikas.