Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdiname sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome. Nuolat maišant ir nenukeliant nuo ugnies suberiame miltus. Kaitiname tol, kol tešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo. Tada atvėsiname ir įmušame po vieną kiaušinį. Paruošta tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo. Skardą išklojame sviestinio popieriumi ir ant jo išspaudžiame su specialiu švirkštu norimos formos plikytus pyragaičius. Kepame gana aukštoje (200-250 laipsnių) temperatūroje apie 15- 20 min. Iškepusius atvėsiname. Kai iškepa, į eklerus konditeriniu švirkštu įspaudžiame „Rududu“ kremo ir įdedame avietes. Skanaus!
Autorius: Martyna
INGREDIENTAI:
100 gramų aviečių
100 gramų cukraus pudros
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
100 gramų sviesto
100 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdiname sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome. Nuolat maišant ir nenukeliant nuo ugnies suberiame miltus. Kaitiname tol, kol tešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo. Tada atvėsiname ir įmušame po vieną kiaušinį. Paruošta tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo. Skardą išklojame sviestinio popieriumi ir ant jo išspaudžiame su specialiu švirkštu norimos formos plikytus pyragaičius. Kepame gana aukštoje (200-250 laipsnių) temperatūroje apie 15- 20 min. Iškepusius atvėsiname. Kai iškepa, į eklerus konditeriniu švirkštu įspaudžiame „Rududu“ kremo ir įdedame avietes. Skanaus!