PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sudėtinės dalys padažui:
Sūrus bulvių nuoviras, 2 stiklinės
Saliero šaknis, apie 70 g.
Mažas svogūnas, 1
Krakmolas, šaukštelis,
Žali krapai, šakelė,
Baltieji pipirai, žiupsnelis,
Citrinos sultys, šlakelis
Razinas užpilti verdančiu vandeniu, šiek tiek pamirkyti ir gerai nusunkti. Aliejuje pakepinti svogūną, sudėti razinas ir dar kiek patroškinti. Svogūnus su razinomis gerai nuvarvinti ir sudėti į tarkuotus ir nusunktus virtus burokėlius. Suberti kruopas, krakmolą, maltus lapelius, juoduosius pipirus, čiobrelius. Išmaišyti ir būtų gerai palaukti nors 15 min., kol kruopos pabrinks. Tuomet apvolioti džiūvėsiuose, apkepti aliejuje iš abiejų pusių, įpilti į keptuvę vandens, uždengti ir troškinti apie 10 min.
Kadangi kotletai valgomi su bulvėmis, tai nuoviras tiks padažo gamybai. Smulkia tarka sutarkuoti salierą, svogūną, užpilti bulvių nuoviru ir pavirti kelias minutes. Į dar verdantį padažą supilti krakmolą, ištirpintą šlakelyje šalto vandens, bei įberti smulkintų krapų, baltųjų pipirų. Trumpai pavirti ir išjungti. Kai pravėsta, įmaišyti citrinos sulčių.