Bulves ir morkas virkite, kol suminkštės. Jei prieš dedant į vandenį supjaustysite - greičiau išvirs. Nupilkite vandens perteklių ir sutrinkite. Į jau šiek tiek pravėsusią košę įmaišykite kiaušinius ir druską.
Porus pakepinkite apie 3 minutes. Po to sudėkite grybus ir kepinkite apie 5 minutes. Brokolius virkite vandenyje apie 3 minutes (dėkite į jau verdantį vandenį). Po to brokolius įmaišykite į keptuvę (kur porai) ir pagardinkite viską prieskoniais.
Pusę bulvių ir morkų košės dėkite į kepimo formą. Ant bulvių dėkite kepinto įdaro ir ant viršaus vėl bulvių.
Ant išlyginto paviršiaus dėkite sviesto gabaliukus.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių. Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, pabarstykite tarkuotu sūriu.
Autorius: Žaneta
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
150 gramų morkų
šiek tiek muskato
1 vienetas porų
3 vienetai kiaušinių
50 gramų pieno
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
300 gramų brokolių
300 gramų grybų (marinuoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves ir morkas virkite, kol suminkštės. Jei prieš dedant į vandenį supjaustysite - greičiau išvirs. Nupilkite vandens perteklių ir sutrinkite. Į jau šiek tiek pravėsusią košę įmaišykite kiaušinius ir druską.
Porus pakepinkite apie 3 minutes. Po to sudėkite grybus ir kepinkite apie 5 minutes. Brokolius virkite vandenyje apie 3 minutes (dėkite į jau verdantį vandenį). Po to brokolius įmaišykite į keptuvę (kur porai) ir pagardinkite viską prieskoniais.
Pusę bulvių ir morkų košės dėkite į kepimo formą. Ant bulvių dėkite kepinto įdaro ir ant viršaus vėl bulvių.
Ant išlyginto paviršiaus dėkite sviesto gabaliukus.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių. Likus 15 minučių iki kepimo pabaigos, pabarstykite tarkuotu sūriu.