INGREDIENTAI:
- 750 gramų bulvių
- 100 gramų krakmolo
- šiek tiek muskato (smulkintas)
- 1 vienetas svogūnų
- 2 vienetai kiaušinių
- 130 gramų kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 100 gramų grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves išvirti, nulupti, sumalti. Sumaišyti su miltais, krakmolu, kiaušiniais, muskato riešutu ir trupučiu druskos. Išminkyti vientisą tešlą, iškočioti, supjaustyti kvadratais.
Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje, pasūdyti, atvėsinti.
Ant tešlos kvadratuko dėti įdaro, įstrižai perlenkti, užspausti kraštus. Padarytus ragelius dėti į pasūdytą verdantį vandenį, virti apie 20 minučių.
Patiekiant aplieti ištirpintu sviestu.
REKLAMA