Mieles išmaišyti su šaukšteliu cukraus ir trupučiu šilto pieno. Palikti pastovėti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, pilti ištirpintą sviestą ir šiltą pieną. Dalimis dėti persijotus miltus, sudėti mieles ir užminkyti tešlą. Palikti šiltai maždaug valandai ir dar kartą išminkyti. Iš tešlos formuoti bandeles ir dar palikti 15 min. Įdarui varškę pertrinti per sietelį arba sutrinti blenderiu, įmušti kiaušinį, dėti cukrų ir gerai viską išmaišyti. Pabaigoje dėti karštu vandeniu plikytas ir nusausintas razinas. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, dėti bandelės. Stiklinės pagalba viduje padaryti duobutę į kurią sudėti įdarą. Sutepti kiaušinio plakiniu ir dėti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepti apie 20-30 min. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus (įdarui)
100 gramų cukraus (tešlai)
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
1 vienetas kiaušinių (įdarui)
2 vienetai kiaušinių (tešlai)
500 gramų kvietinių miltų (tešlai)
250 mililitrų pieno (tešlai)
400 gramų varškės (įdarui)
100 gramų sviesto (tešlai)
šiek tiek razinų (įdarui)
30 gramų mielių (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles išmaišyti su šaukšteliu cukraus ir trupučiu šilto pieno. Palikti pastovėti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, pilti ištirpintą sviestą ir šiltą pieną. Dalimis dėti persijotus miltus, sudėti mieles ir užminkyti tešlą. Palikti šiltai maždaug valandai ir dar kartą išminkyti. Iš tešlos formuoti bandeles ir dar palikti 15 min. Įdarui varškę pertrinti per sietelį arba sutrinti blenderiu, įmušti kiaušinį, dėti cukrų ir gerai viską išmaišyti. Pabaigoje dėti karštu vandeniu plikytas ir nusausintas razinas. Į skardą, išklotą kepimo popieriumi, dėti bandelės. Stiklinės pagalba viduje padaryti duobutę į kurią sudėti įdarą. Sutepti kiaušinio plakiniu ir dėti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepti apie 20-30 min. Skanaus!