Į pašildytą pieną sudėti mieles, cukrų (100 g) ir palikti keletui minučių. Po to suberti miltus, druską ir užminkyti tešlą. Baigiant minkyti, supilti ištirpintą šviesą (100 g). Užminkytą tešlą pastatyti 30-50 min. šiltoje patalpoje, kad tešla pakiltų. Paruoštą tešlą iškočioti 5-6 mm storio sluoksniu, paviršių patepti sviestu, pabarstyti cukrumi, sumaišytu su cinamonu, ir suvynioti vyniotinį. Vyniotinį supjaustyti 4-5 cm pločio bandelėmis, per vidurį pirštu įspausti ir sudėti į skardas. 20-30 min. Pastatyti šiltoje patalpoje, kad pakiltų. Kepti 10-15 min. 230-240 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Apokina
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
150 gramų cukraus
600 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
140 gramų sviesto
25 gramai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į pašildytą pieną sudėti mieles, cukrų (100 g) ir palikti keletui minučių. Po to suberti miltus, druską ir užminkyti tešlą. Baigiant minkyti, supilti ištirpintą šviesą (100 g). Užminkytą tešlą pastatyti 30-50 min. šiltoje patalpoje, kad tešla pakiltų. Paruoštą tešlą iškočioti 5-6 mm storio sluoksniu, paviršių patepti sviestu, pabarstyti cukrumi, sumaišytu su cinamonu, ir suvynioti vyniotinį. Vyniotinį supjaustyti 4-5 cm pločio bandelėmis, per vidurį pirštu įspausti ir sudėti į skardas. 20-30 min. Pastatyti šiltoje patalpoje, kad pakiltų. Kepti 10-15 min. 230-240 laipsnių temperatūroje. Skanaus.