Padaryti tešlą iš miltų, kapoto sviesto ir cukraus pudros. Ištepti sviestu apvalią kepimo formą ir sukrėsti tešlą, išlyginti, padaryti 1,5-2 cm aukščio bortelius. Palaikyti šaldytuve 30 min. Kepti torto paplotį 180 laipsnių orkaitėje 30 min. Atvėsinti. Rudąjį cukrų ištirpinti puode, supilti 200 ml grietinėlės ir pavirti, pastoviai maišant, kol sutirštės, apie 15 min. Atvėsinti. Išimti torto pagrindą iš formos. Bananus supjaustyti žiedais, apšlakstyti citrinos sultimis ir sudėti ant pagrindo. Bananus užpilti karamele. Likusią grietinėlę suplakti ir uždėti ant karamelės viršaus. Papuošti riešutais.
Autorius: Gabrielė
INGREDIENTAI:
3 vienetai bananų
50 gramų cukraus pudros
150 gramų cukraus (rudasis)
šiek tiek graikinių riešutų
200 gramų kvietinių miltų
400 mililitrų grietinėlės (riebi)
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Padaryti tešlą iš miltų, kapoto sviesto ir cukraus pudros. Ištepti sviestu apvalią kepimo formą ir sukrėsti tešlą, išlyginti, padaryti 1,5-2 cm aukščio bortelius. Palaikyti šaldytuve 30 min. Kepti torto paplotį 180 laipsnių orkaitėje 30 min. Atvėsinti. Rudąjį cukrų ištirpinti puode, supilti 200 ml grietinėlės ir pavirti, pastoviai maišant, kol sutirštės, apie 15 min. Atvėsinti. Išimti torto pagrindą iš formos. Bananus supjaustyti žiedais, apšlakstyti citrinos sultimis ir sudėti ant pagrindo. Bananus užpilti karamele. Likusią grietinėlę suplakti ir uždėti ant karamelės viršaus. Papuošti riešutais.