Veršieną supjaustyti kubeliais ir 5-10 minučių pavirti verdančiame vandenyje. Apvirtą veršieną išimti kiaurasamčiu, perplauti šaltu vandeniu ir pabarstyti druska bei maltais pipirais. Kopūstą smulkiai supjaustyti ir apkepinti. Svogūną, porą, salierą bei morką nuvalyti, supjaustyti, sudėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir truputėlį apkepinti. Pridėti jautieną, išmaišyti ir pakepinti, kol mėsa apskrus. Įpilti sultinio tiek, kad mėsa būtų apsemta, uždengti ir troškinti apie 20-30 min. Įpusėjus troškinti sudėti riekutėmis supjaustytas bulves, kopūstą ir troškinti tol, kol jautiena ir bulvės suminkštės. Paruoštą troškinį sudėti į lėkštes ir patiekti dar šiltą. Skanaus.
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
120 gramų bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
80 gramų kopūstų
1 morkų
1 vienetas porų
10 gramų salierų (šaknis)
1 vienetas svogūnų
200 gramų veršienos
šiek tiek druskos
10 mililitrų aliejaus
1 stiklinė sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Veršieną supjaustyti kubeliais ir 5-10 minučių pavirti verdančiame vandenyje. Apvirtą veršieną išimti kiaurasamčiu, perplauti šaltu vandeniu ir pabarstyti druska bei maltais pipirais. Kopūstą smulkiai supjaustyti ir apkepinti. Svogūną, porą, salierą bei morką nuvalyti, supjaustyti, sudėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir truputėlį apkepinti. Pridėti jautieną, išmaišyti ir pakepinti, kol mėsa apskrus. Įpilti sultinio tiek, kad mėsa būtų apsemta, uždengti ir troškinti apie 20-30 min. Įpusėjus troškinti sudėti riekutėmis supjaustytas bulves, kopūstą ir troškinti tol, kol jautiena ir bulvės suminkštės. Paruoštą troškinį sudėti į lėkštes ir patiekti dar šiltą. Skanaus.