Abrikosus supjaustykite, sumaišykite su razinomis, apšlakstykite romu ir palikite 1 val. pastovėti. Į aguonas suberkite cukrų ir užplikykite nedideliu kiekiu vandens. Po to aguonas sumaišykite su vaisiais. Iš miltų, margarino, kiaušinio bei medaus suminkykite tešlą, ją padalinkite į dvi dalis ir palaikykite 2 val. šaldytuve. Tešlą iškočiokite, aptepkite įdaru ir suvyniokite. Vyniotinį supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 min. Skanaus.
Autorius: Zita
INGREDIENTAI:
50 gramų abrikosų (džiovinti)
150 gramų aguonų
2 valgomieji šaukštai cukraus
125 gramai margarino
50 gramų medaus (skystas)
1 vienetas kiaušinių (trynys)
275 gramai kvietinių miltų
50 gramų razinų
1 valgomasis šaukštas romo (arba konjakas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Abrikosus supjaustykite, sumaišykite su razinomis, apšlakstykite romu ir palikite 1 val. pastovėti. Į aguonas suberkite cukrų ir užplikykite nedideliu kiekiu vandens. Po to aguonas sumaišykite su vaisiais. Iš miltų, margarino, kiaušinio bei medaus suminkykite tešlą, ją padalinkite į dvi dalis ir palaikykite 2 val. šaldytuve. Tešlą iškočiokite, aptepkite įdaru ir suvyniokite. Vyniotinį supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 min. Skanaus.