„Valgomi laukiniai augalai. Dabar laikas, kaip burtas. Kai žolelės, pilnos augimo gyvasties, kai proga išeiti į mišką ir būti nustebintiems, kas žingsnį: žiedų, žalumos, pavasarinių grybų. Šiandien apie tai, ką galima valgyti parsinešt iš pievų ir miškų“, – rašoma socialinio tinklo „Instagram“ puslapyje „ukis.necia“.
Įraše moteris dalinasi, kokias žoleles galima rinkti šiuo metu ir „dėti į lėkštes“:
„Pienės lapeliai – maloniai kartaus skonio, šiek tiek primena gražgarstes. Vitaminas C, kalcis, mažina cukraus kiekį kraujyje. Salotoms, į kepinius, sriubas.
Dilgėlės lapeliai – tiksliau pačios viršūnėlės Baltymų šaltinis, vitaminas C, K – didina kraujo krešėjimą, kalcis, aminorūgštys. Arbatoms, sriuboms, salotoms, vienas susitrynus tarp delnų su druska, kaip energy balls.
Garšva – teigiama, kad garšva chemine sudėtimi artima žmogaus kraujo sudėčiai. Baltyminga, vitaminas C, A, kalcis, geležis. Į salotas ir kuo daugiau! Tai viena iš nedaugelio žolelių, kurių nepadauginsi. Su dilgėlėm ir pienėm į shakshuką. Man skaniausia sriuba, labai primena šviežių kopūstų sriubą!
Žliugė – špinatų alternatyva. E ir C vitaminai, kalis, karotinas. Į salotas!“