Pradėkite nuo kambario temperatūros kiaušinių.
Prieš pradėdami virti kiaušinius, būtinai išimkite juos iš šaldytuvo ir leiskite jiems pasiekti kambario temperatūrą. Tai padės išvengti kiaušinių įtrūkimų virimo metu, nes dėl staigaus temperatūros pokyčio lukštai gali išsiplėsti ir susitraukti, todėl gali įtrūkti, rašo recipes.net
Atsargiai sudėkite kiaušinius į puodą
Dėdami kiaušinius į puodą, darykite tai švelniai, kad išvengtumėte staigių smūgių, dėl kurių kiaušiniai gali įtrūkti. Kiaušinius į puodą su vandeniu galite nuleisti dantytu šaukštu, stengdamiesi, kad nusileidimas būtų tolygus ir kontroliuojamas.
Įpilkite truputį acto
Į vandenį įpylus nedidelį kiekį acto, galima išvengti kiaušinių įtrūkimo. Acto rūgštingumas sąveikauja su kiaušinio lukštu, todėl jis tampa tvirtesnis ir mažiau tikėtina, kad suduš. Tiesiog įpilkite šaukštelį acto į verdantį vandenį prieš sudėdami kiaušinius.
Palaipsniui didinkite temperatūrą
Verdant kiaušinius svarbu vengti staigių temperatūros pokyčių. Pradėkite nuo puodo pastatymo ant viryklės ant vidutinės ugnies ir palaipsniui didinkite temperatūrą, kol vanduo švelniai užvirs. Toks lėtas ir laipsniškas kaitinimo procesas suteikia kiaušiniams laiko prisitaikyti prie kylančios temperatūros, todėl sumažėja rizika, kad kiaušiniai sutrūkinės.
Naudokite laikmatį
Verdant kiaušinius labai svarbu nustatyti laiką. Pervirus gali atsirasti guminių trynių, o per mažai išvirus – skystų kiaušinių. Kad kiaušiniai būtų tobulai išvirti, leiskite jiems vandenyje virti apie 9-12 minučių, priklausomai nuo kiaušinių dydžio.
Kad laikas būtų tikslus, naudokite laikmatį, o tada nuimkite kiaušinius nuo kaitros ir nedelsdami įdėkite juos į ledo vonelę, kad sustabdytumėte virimo procesą.
Atsargiai elkitės su kiaušiniais
Kiaušinius atvėsinus ledo vonelėje, atsargiai stuktelėkite juos į kietą paviršių, kad įtrūktų lukštas. Tada pradėkite lupti nuo platesnio galo, kur yra oro kišenė. Būkite kantrūs ir atsargiai elkitės su kiaušiniais, kad juos lupant netyčia neįtrūktų.
Tinkamai laikykite
Jei neplanuojate virtų kiaušinių naudoti iš karto, laikykite juos šaldytuve. Laikydami juos uždengtame inde arba plastikiniame maišelyje, galite apsaugoti juos nuo bet kokių smūgių, galinčių sukelti įtrūkimus. Nepamirškite jų sunaudoti per savaitę, kad jie būtų geriausios kokybės.
Dabar, kai žinote tobulai išvirtų kiaušinių be įtrūkimų paslaptis, metas šiuos patarimus pritaikyti praktikoje ir mėgautis skaniais, nepriekaištingai išvirtais kiaušiniais. Taigi, pirmyn, griebkite kiaušinius ir leiskitės į kelionę kiaušinių meistriškumo link! Sėkmingo virimo!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!
Kas???