„Šis kepinys yra nepaprastai skanus ir pakankamai lengvai pagaminamas, o atvėsęs dailiai sutvirtėja. Nors aš jį visada kepu su rūkyta lašiša, manau, bet kokia kita rūkyta žuvis čia irgi puikiai tiktų", - sako Simona.
Reikės: 380 g miltų, 1 šaukštelio druskos, 1/3 šaukštelio cukraus, 240 g šalto sviesto
Įdarui reikės: 300 g rūkytos lašišos, 25 g šviežių krapų, 3 didelių kiaušinių, 250 ml grietinėlės, 1/3 šaukštelio malto muskato, Druskos ir juodųjų pipirų
Gaminimas:
1. Pagrindui: miltus, druską ir cukrų persijokite į didelį dubenį. Šaltą sviestą supjaustykite smulkesniais gabalėliais.
Rankomis iš miltų mišinio ir šalto sviesto suformuokite trupinius. Kad trupiniai lengviau suliptų, įpilkite 1/2 puodelio ledinio vandens ir užminkykite tešlą.
Labai svarbu neperminkyti tešlos, nes ji pasidarys labai kieta. Suformuokite tešlą į rutulį, įvyniokite į plėvelę ar foliją ir bent valandą laikykite šaldytuve.
2. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Tešlos lakštu išklokite sviestu išteptą kepimo formą. Tai turite padaryti taip, kad tešla padengtų dugną bei šonus ir susiformuotų tešlos krepšelis.
Subadykite šakute dugną, kad jis kepant neišsipūstų. Ant tešlos klokite foliją ir pripilkite sausų žirnių arba pupelių.
Kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 25 min. Foliją su žirniais arba pupelėmis nuimkite ir kepkite dar 5 min., kol tešlos krepšelis dailiai apskrus.
3. Susmulkinkite krapus ir lašišą. Išdėliokite juos ant iškepto pagrindo. Išplakite kiaušinius, įmaišykite grietinėlę ir muskatą, pagardinkite druska ir pipirais. Grietinėlės masę užpilkite ant lašišos ir krapų. Kepkite apie 20 - 25 min. orkaitėje įkaitintoje iki 200 C.