Duona
Dėl trumpo vartojimo laiko tai yra vienas iš švaistomiausių maisto produktų. Taigi ką daryti, kad pelėsiai nesugadintų jūsų turimos duonos? Ekspertas pataria iš naujo sandariai užrišti duonos maišelį ir užspausti skalbinių segtuku, kad neliktų oro. Išvalykite duoninės vidų, kad atsikratytumėte pelėsių sporų.
Vaisiai
Laikykite bananus atokiau nuo kitų vaisių vėsioje, sausoje vietoje. Bananai išskiria hormoną, vadinamą etilenu, kuris padeda jiems subręsti. Dėl to subręsta ir kiti vaisiai, todėl laikykite juos atskirai. Ir nelaikykite jų krūvoje, kur jie gali subrandinti vienas kitą. Jei laikysite bananus atskirai, jų truks dvigubai ilgiau ir taip pratęsite jų vartojimo laiką.
Daržovės
Daržovių stalčiaus apačioje laikykite popierinio rankšluosčio sluoksnį, kuris sugers vandenį ir taip apsaugos daržoves. Ir jums nereikia išmesti susitraukusių daržovių. Užuot praradę maistinę vertę, vitaminai yra labiau koncentruoti. Pagalvokite apie saulėje džiovintus pomidorus. Svogūnai ir česnakai gali išlikti švieži iki šešių mėnesių, laikant juos pėdkelnėse. Užriškite mazgą virš kiekvienos daržovės ir pakabinkite vėsioje, sausoje vietoje.
Pieno gaminiai
Pienas, sūris, grietinėlė ir jogurtas dažnai patenka į šiukšliadėžę. Specialistų teigimu, sumažinus šaldytuvo temperatūrą, jie galios ilgiau, nes lėtės bakterijų augimas. Įsitikinkite, kad šaldytuvas yra nuo 1 iki 5 laipsnių temperatūros, kad pieno produktai būtų vartojami kuo ilgesnį laiką.